Copyright © 2014 All Rights Reserved.

MAKROBIOS - ALTMED O podjetju Domov Piškotki Naročilo Novice

Akupunktura je zdravilna metoda, ki se uporablja za uspešno zdravljenje tako bolečinskih stanj kakor telesnih motenj. Na prvi pogled se nam morda akupunktura zdi čudna in nelogična, saj temelji na zabadanju igel v različne predele kože na telesu ter s tem bistveno vpliva na nemoteno delovanje organizma oziroma odpravo raznih bolečinskih stanj.


Že psihologi pradavne kitajske tradicionalne medicine so tik pod površjem kože človeškega telesa odkrili  “energetsko omrežje”, ki komunicira po principu od zunaj navznoter na več kot 360 akupunkturnih točkah telesa. Ta energija deluje v harmoniji s krvnim obtokom, živčevjem, mišicami, prebavili, sečili, spolovili ter ostalimi sistemi v človeškem organizmu.


Ko je ta vitalna energija v organizmu iz kateregakoli vzroka blokirana ali oslabljena, se to na telesu izpostavi kot motnja oziroma bolezensko stanje. Stimulacija ene ali kombinacije ključnih akupunkturnih točk na telesu pa stanje ponovno privede v ravnovesje oziroma harmonijo.

Laserska akupunktura / laserpunktura

Namen akupunkture

Laserska akupunktura ali laserpunktura imenujemo terapijo akupunkture,  ki namesto uporabe oziroma zabadanja igel deluje na principu stimuliranja energetskih točk s pomočjo laserskega žarka.V svojem delovanju laserski žarek proizvaja toploto, svetlobo ter elektomagnetno valovanje, ki spodbuja akupunkturne točke človeškega telesa.Lahko bi rekli, da je laserska akupunktura metoda zdravljenja v kombinaciji najsodobnejše zahodne laserske tehnologije in veščine starodavne kitajske tradicionalne medicine.

Namen akupunkture je preprečevanje in odpravljenje bolezni, optimizacija  zdravja in dobrega počutja skozi ravnovesje energetskega stanja našega telesa. Natančneje bi lahko po terminologiji zahodne medicine rekli, da z akupunkturo:

AKUPUNKTURA

• lajšamo razna bolečinska stanja,


• izboljšujemo krvni obtok,


• sproščamo mišice,


• zmanjšujemo vnetja,


• spodbujamo delovanje imunskega sistema,

• pospešujemo obnavljanje tkiv,


• pospešujemo celjenja,


• pripomoremo k vzpostavitvi  homeostaze  organizma,


• ublažujemo simptome zasvojenosti in odvisnosti.

Kako akupunktura deluje?


Energija  po človeškem telesu potuje skozi dvanajst energetskih kanalov (meridianov), ki so v primeru  dobrega zdravstvenega stanja med seboj  uravnoteženi. V primeru, da v pretoku energije pride do motenj  ali zastoja, običajno to vzrokuje motnjo v celotnem človeškem organizmu, ki se manifestira v obliki bolečine oziroma bolezenskega stanja. Cilj akupunkture je ponovna vzpostavitev energetskega ravnovesja, s stimulacijo akupunkturnih točk meridianov, ter  ponovna vzpostavitev delovanja v njihovi lastni frekvenci.

Šest prednosti  laserske akupunkture

1. Krajši čas zdravljenja (10-30 sekund / točka).


2. Možnost stimuliranja točk, ki so v primeru tretmaja z iglo boleče in težko dostopne (sluznica, rane, kožni stiki itd).


3. Terapija poteka popolnoma brez bolečin in zbadanja kože (zlasti primerna za zdravljenje pri občutljivih bolnikih in otrocih).


4. Dovoljena uporaba tudi v primerih, ko klasična akupunktura ne priporoča uporabe igel (astenija).


5. Brez tveganja infekcije kože.


6. Dolgotrajnejši in globji učinek stimulacije.